Cestoviny

Nasledujúci týždeň budeme doma venovať cestovinám. Dostali sme na ne chuť. Pozrite si naše recepty. Navnadíme vás tiež?

Niektoré recepty sú veľmi jednoduché. Mám pocit, že pri on-line vyučovaní nestíham variť.

Je toho akosi viac ako inokedy. Teraz sa nedá zatvoriť dvere a nemyslieť na školu a učenie. Dcéra sa pomaly púšťa do varenia. Chce odreagovanie medzi online hodinami a robením úloh či čítaním povinnej literatúry Antigona... Som rada, že ju to baví.

Rezance s makom

V detstve som milovala rezance s orechmi aj makom. Stará mama ich robila doma z pohánkovej a ovsenej múky. Chutili inak ako tie dnešné. Možno aj preto ich nerobievam tak často. 

200 g širokých rezancov, 80 g mletého maku, 50 g mletého cukru, 1 polievková lyžica masla

Rezance uvaríme podľa návodu na obale. V miske si premiešame mak s cukrom. Uvarené a scedené rezance vsypeme do misy a premiešame s makom a maslom. 

 

Cestoviny s brokolicou

Odkedy nesmiem jesť brokolicu, dávame do omáčky lístky baby špenátu. Vyskúšajte. Takto sú ešte chutnejšie.

120 ml smotany na varenie, 3 bambina po 120 g, ružičky menšej brokolice, 400 g farebných cestovín

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. V druhom hrnci si prehrejeme smotanu na varenie. Vmixujeme do ne bambino a znova prehrejeme spolu s ružičkami brokolice asi 5 minút. V miske premiešame cestoviny s omáčkou a podávame.

 

Cestoviny so syrom

400 g mäsových tortelin, 4 trojuholníky syra Karička

Cestoviny uvaríme podľa návodu a po scedení ešte za horúca premiešame so syrom.

 

Kuracie cestoviny

400 g fusily alebo kolienok, 4 vykostené kuracie stehná, soľ, mleté čierne korenie, olej, zelenina ako obloha

Mäsko nakrájame na menšie kúsky, premiešame so soľou a korením. Na rozhorúčenom oleji upečieme a premiešame. Podusíme pod pokrievkou asi 15 minút. Zatiaľ si uvaríme cestoviny podľa návodu. Potom scedené cestoviny premiešame s mäsom v panvici. Na tanieri dozdobíme paradajkami a bazalkou. 

 

Zapekané cestoviny od šéfkuchára

https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-so-sefkucharom/782-sefkuchar-zapeka-bezlepkove-cestoviny 

 

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri