Testujeme zmes Cake Mix

Po veľmi dlhom čase som sa vrátila k testovaniu zmesí, ktoré ponúkajú naše obchody. Zmes od spoločnosti Liana som objavila asi pred rokom. Dlho ju naše obchody neponúkali. Veľmi často si obchodníci zamieňajú bezlepkovú diétu či chorobu celiakia a ľudí, ktorí trpia touto neliečiteľnou chorobou s ľuďmi, ktorí len vymýšľajú v jedle, že im nechutí, že to nevyzerá dobre... Čiže s ľuďmi, ktorí nemajú problém fyzický.

Počas prvej vlny corony sme to mali ozaj náročné. Vypisovanie obchodným reťazcom, že prečo pre nás nemajú nič v ponuke alebo hľadanie po obchodoch či lekárňach... 

Zmes mám veľmi rada. Ako prvé som z nej pred rokom robila tortový korpus a dcéra vyskúšala urobiť krtkovu tortu. Hneď nás zaujala. Dnes je súčasťou našej "špajze". Nikdy nesmie chýbať. 

Halušky do polievky

1 vajíčko veľkosti S vymiešame metličkou alebo vidličkou do biela. Mierne osolíme. Po lyžičkách vmiešame asi 6 čajových lyžičiek zmesi Cake Mix. Necháme postáť asi štvrťhodinku. Potom menšou lyžičkou spúšťame kúsky cesta do vriacej polievky. 

 

Knedľa 

Pôvodne som robila knedľu zo zmesi na kysnuté cesto. Keď jej však nebolo, urobili sme z tejto zmesi. 

20 g droždia posypeme štipkou kryštálového cukru, zalejeme 1 dl vlažnej vody. Necháme v miske na miesenie cesta asi hodinu kysnúť. Misku máme prikrytú dvomi vrstvami utierky. Po nakysnutí najprv zľahka vmiešame 1 polievkovú lyžicu oleja, vsypeme po lyžiciach asi 200 - 220 g zmesi zmiešanej s polovicou čajovej lyžičky soli. Vytvoríme vláčne cesto a takú menšiu guľu. Necháme v mise na miesenie cesta vykysnúť prikryté utierkou. Nám to zvyčajne trvá vyše hodiny. Potom nad parou varíme asi 20 minút. 

 

Bábovka

280 g Cake mix Liana, 225 g pomletého cukru, 150 g bezlepkového bieleho jogurtu, 80 ml rozpusteného masla, 4 vajíčka

Do misky so žĺtkami pridáme jogurt, 100 g práškového cukru a vyšľaháme. Neskôr pridáme maslo. Do žĺtkovej peny vmiešame zmes Cake mix. Bielky vyšľaháme najprv samostatne do peny, potom pridáme 125 g práškového cukru a všetko spolu vyšľaháme ešte do tuha. Takto vyšľahaný tuhý sneh opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Vlejeme do bábovkovej formy, ktorú sme vytreli a vysypali mletými orieškami. Alebo do len vytretej formy či do silikónovej. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°&C a pečieme 45 - 50 minút.

 

 

Dcérina torta

https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-pecieme/1371-lubica-pecie-tortu

 

 Kávový koláč na raňajky

https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/recepty/50-mucniky-bezlepkove/583-kavovy-kolac 

 

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri