Robíme krémy

Posledné dva roky sme si obľúbili pečenie tôrt. Robievame len také malé. Ako jednohubky. Proste valec s priemerom 8 cm a výškou 6 - 8 cm. Dvakrát prekrojený a potretý krémom alebo lekvárom. Poliaty polevou z kakaa alebo potiahnutý hmotou K2.

Najnovšie krémy z našej kuchyne vám dnes ponúkame.

Vanilkový krém

2 polievkové lyžice kukuričného škrobu, 3 polievkové lyžice krupicového cukru, 200 ml plnotučného mlieka, 2 žĺtky, 200 ml šľahačky, 5 g vanilkového cukru, 1 vanilkový struk, štipka soli

Zmiešame žĺtky s cukrom. Potom pridáme škrob. Pomaly primiešame mlieko za stáleho miešania. Postavíme zmes na mierny plameň a pomaly zahrievame. Zmes nesmie prejsť varom. Zahrievame do zhustnutia a ihneď odstavíme. Pridáme vanilku a soľ. Až do studeného krému pridáme vyšľahanú šľahačku. Dobre schladíme. Potom natierame na korpus.

Čokoládový krém

300 g horkej čokolády aspoň 70 %, 180 ml šľahačky, 500 g mascarpone, 2 žĺtky, 3-4 kvapky vanilkovej arómy

Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu. Do úplne rozpustenej čokolády pridáme žĺtok, dôkladne premiešame a varíme ešte asi 2 minúty. Odstavíme a primiešame mascarpone. Vymiešame do ozaj hladkého krému. Schladíme v chladničke a až potom natierame na korpus. 

Smotanový krém

200 ml šľahačky, 1,5 polievkovej lyžice krupicového cukru, 1 čajová lyžička vanilkovej príchute, štipka šafránu

Všetky ingrediencie vložíme do hlbšej misky a vymiešame - najprv pomaly, postupne rýchlejšie. 

Tento krém máme radi s jahodami. 

 

Krémy aké sme robili v minulosti

https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-pecieme/876-ponuka-receptov-na-plnky-a-polevy