Ochutené vody
Dnes si ukážeme ako si spríjemniť deň či podvečer výbornou vodou ochutenou zeleninou alebo ovocím. Základom bude litrový džbán a minerálka s alebo bez bubliniek. Ochutená minerálka musí aspoň 3 - 4 hodiny odpočívať v chlade, aby sa chuť ovocia či zeleniny dostala do každej kvapky.
Možno vám toto osvieženie zachutí a nakoniec si ho budete robiť aj počas celého roka.
Uhorková I
80 g ošúpanej a nakrájanej uhorky vhodíme do džbánu, pridáme asi 6 lístkov mäty a zalejeme minerálkou.
Uhorková II
80 g ošúpanej a nakrájanej uhorky vhodíme do džbánu, pridáme asi 2 lístky mäty a 2 krúžky citróna bez kôry a zalejeme minerálkou.
Melónová
150 g na menšie kocky nakrájaného červeného melóna bez šupy a asi 5 lístkov bazalky vhodíme do džbánu a zalejeme minerálkou.
Jahodová
10 čerstvých jahôd rozpolíme a vhodíme do džbánu spolu s asi piatimi lístkami mäty a 2 - 3 mladými jahodovými lístkami vhodíme do džbánu a zalejeme minerálkou.
Čučoriedková
100 g čučoriedok jemne narežeme a vhodíme do džbánu spolu s pár čučoriedkovými lístkami a jedným rezom pomaranča bez kôry vhodíme do džbánu a zalejeme minerálkou.
Ananásová
150 g na tenko nakrájaného čerstvého ananásu a jeden rez pomaranča bez šupky vhodíme do džbánu a zalejeme minerálkou.
Mätovo-medovková
10 lístkov mäty, 10 lístkov medovky a 2 krúžky citróna bez kôry vhodíme do džbánu a zalejeme minerálkou.
Zachutilo? Ponúkli ste aj susedom? Osviežia aj povzbudia.
- Podrobnosti
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Uverejnené: 30. jún 2021
- Návštevy: 718