Testujeme bezlepkovú zmes

 Zase sa zhoršil zdravotný stav. Už ani sóju, ani modifikované škroby. Nuž skúšame viac jednodruhové múky, aby neboli kontaminované týmito surovinami. Na odporučenie skúšame aj zmesi spoločnosti Liana.

Máme dobré skúsenosti s ich zmesou na pečenie krehkého cesta. Teraz sme si zobrali na mušku univerzálnu zmes. 

Prvýkrát sme ju použili na robenie cestíčka na obalovanie mäsa. Bola super. Teraz skúšame cestoviny ako prílohu aj ako hlavné jedlo či zákusok. Poďte s nami!

Prílohové cestoviny

100 g zmesi, 60 ml teplej vody, štipka soli

Všetko vymiešame do cesta. Vyvaľkáme a vykrajujeme tvary. Varíme vo vriacej vode. Do vriacej vody vsypeme trochu soli, aby prestala na chvíľu silno bublať a vsypeme cestoviny. Počkáme kým vyplávu na povrch a potom varíme asi minútu.

   

 

Rezance do polievky 

Vymiešame do biela vajíčko so štipkou soli. Primiešame 60 - 75 g preosiatej zmesi. Urobíme cesto, ktoré vyvaľkáme a nakrájame. Vyvaríme vo vriacej vode, v tanieroch zalejeme polievkou. 

    

 

Lekvárové perky

2 polievkové lyžice zemiakovej kaše, 1 vajíčko, 7 - 8 polievkových lyžíc zmesi

Vypracujeme cesto. Vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozkrájame a naplníme tuhším lekvárom. Vyvaríme vo vriacej vode asi 2 minúty, možno viac podľa veľkosti. Po vybratí posypeme na tanieri vanilkovým cukrom. My sme použili domáci. Obsahoval viac vanilky. 

  

 

 Cestíčko na rezne

2 vajíčka, 100 ml mlieka, 1/2 čajovej lyžičky soli, 1/3 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 180 g Univerzálnej zmesi

Vymiešame vajíčko s mliekom a soľou a korením. Primiešame po troche múku a vytvoríme cestíčko, do ktorého obalíme mäso a vysmážame.