Testujeme bezlepkové zmesi 5

 

Nuž v tomto čase, keď sa je veľa rôznych jedál z diviny sme sa snažili nie len pripraviť mäso a omáčky bezlepkovo - teda zahusťovali sme rozvarenou cibuľou či mrkvou alebo kukuričnou či ryžovou múkou. Nuž a ako prílohu sme podávali knedľu. Lenže ku všetkému sa knedla nehodila alebo proste "stááááááááááále knedľa?" - frfľali doma.

Tak sme znova popustili fantáziu a vymysleli toto. Tentokrát sme si zobrali na mušku zmes na prípravu knedle od spoločnosti NOVALIM.

 

 

 

Knedľa

     

Zmes na knedľu rozmiešame s 2 dl studenej vody podľa návodu. Potom položíme guľu do maslom vymastenej dierovanej nádoby nad paru. Prikryjeme a necháme naparovať asi 32 minút. Vyberieme a nakrájame, keď trochu vychladne.

Nikdy som nemala rada knedľu ani parené buchty varené vo vode. Proste mi to nechutilo. Doma som vždy všetko robila na pare - preto vám ponúkam trochu upravený recept z obalu na zmesi.

 

Halušky

Starší recept: http://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/recepty/42-prilohy-k-jedlam/198-bezlepkove-halusky 

 

Halušky do vývaru

  

Vajíčko vyklopíme do pohára. Premiešame vidličkou, aby sme spojili žĺtok s bielkom. Pridáme 5 zarovnaných čajových lyžičiek zmesi a dobre vymiešame. Zmes ešte nebude dosť hustá, pridáme ďalšie 2 lyžičky a zase vymiešame. Takto pridávame, kým nedostaneme hustotu hustého pudingu. Potom pomocou lyžičky spustíme do vriaceho vývaru drobné halušky, ktoré necháme asi 3 minúty prevrieť. 

 

 Mafiny

V 75 ml vody rozmiešame jedno veľké vajíčko a 50 g rozpusteného masla. Pridáme asi 75 - 80 g kryštálového cukru. Premiešame, aby sa cukor čo najviac rozpustil. Prisypeme 125 g zmesi a vymiešame hladké cesto, ktoré vlejeme do papierových košíčkov. Povrch môžeme ozdobiť kúskami čokolády. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 25 minút.