Varíme čokoládový krém

 

Milí čitatelia, dnes budeme spolu s Martinou Grňovou - víťazkou Master Chef Slovensko 2016 - pripravovať zdravý dezert, ktorý sa výborne hodí na večerné posedenie na balkóne či terase po práci ale aj ako maškrta na ponúknutie susedom a známym na návšteve.

 

 

Potrebujeme

100 g 75% tnej čokolády, 100 ml kokosového mlieka alebo krému, 1 vanilkový struk, 300 g sladkých zemiakov

     

Mlieko privedieme do varu a zalejeme ním čokoládu, ktorú dobre rozmiešame. Vsypeme vnútro z jedného vanilkové struku. premiešame.  

  

Uvaríme si v neosolenej vode zemiaky a dobre ich popučíme, prípadne rozmixujeme. Potom zemiaky vymiešame s čokoládovou zmesou, vlejeme do misiek a necháme asi 2 hodiny stuhnúť.

   

Môžeme podávať posypané cukrovou ryžou - čo asi bude deťom lepšie chutiť - bude to pestrejšie. Alebo môžeme poliať kokosovým maslom a znova nechať stuhnúť asi 15 minút. 

 

   

 

   "Dezert je bezlepkový a vegánsky. Tým, že nie je v dezerte cukor, môžete precítiť chute a dezert je lahodnejší." 

  

   Pôžitok zo zdravého a predsa chutného a očarujúco vyzerajúceho jedla si môžete vychutnať aj doma, keď si objednáte na www.foodlover.sk tortičku či keksy slané alebo sladké alebo si prizvete na organizovanie party domov Martinku aj s kolegynkou Kristínkou.