Varíme vývar prastarej mamy
Mali sme doma viac tekvíc. Po prívarku, plackách či zapekaní sme aj zavarili.
A nakoniec som aj po dlhšej dobe urobila zase vývar, ktorý trochu pripomína kurací, ale aj napriek tomu je vegetariánsky. Kedysi použili v domácnosti všetko do posledného kúska.
Vnútro tekvice vhodíme ho hrnca na polievku. Pridáme rovnaké množstvo cibule, 1 - 2 cesnakových strúčikov, dvojnásobok mrkvy, pár listov zeleru, konárik "magi - vegety", soľ, mleté nové a mleté čierne korenie. Zalejeme vodou.
Necháme variť asi 40 minút. Potom zlejeme a môžeme podávať.
Do vývaru môžete pridať aj inú koreňovú zeleninu. Potom bude polievka sýtejšia a výraznejšia.
My radi podávame túto polievku s veľkým množstvom pažítky alebo petržlenovej vňate.
- Podrobnosti
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Uverejnené: 28. september 2016
- Návštevy: 1715