Varíme vývar prastarej mamy

 

Mali sme doma viac tekvíc. Po prívarku, plackách či zapekaní sme aj zavarili.

A nakoniec som aj po dlhšej dobe urobila zase vývar, ktorý trochu pripomína kurací, ale aj napriek tomu je vegetariánsky. Kedysi použili v domácnosti všetko do posledného kúska.

 

   

Vnútro tekvice vhodíme ho hrnca na polievku. Pridáme rovnaké množstvo cibule, 1 - 2 cesnakových strúčikov, dvojnásobok mrkvy, pár listov zeleru, konárik "magi - vegety", soľ, mleté nové a mleté čierne korenie. Zalejeme vodou. 

  

Necháme variť asi 40 minút. Potom zlejeme a môžeme podávať. 

 

Do vývaru môžete pridať aj inú koreňovú zeleninu. Potom bude polievka sýtejšia a výraznejšia. 

My radi podávame túto polievku s veľkým množstvom pažítky alebo petržlenovej vňate.