Pripravujeme obloženú misu
Dnes si pripravíme roládu z tvrdého syra Eidam vhodnú ako predjedlo i ako jedlo vhodné na dekorovanie obložených mís.
Takto pripravený syr môžeme použiť aj ako predjedlo pri slávnostnej večeri.
Potrebovať budeme 250 g neúdeného syra Eidam 45%. Vložíme ho do dvoch mikroténových vrecúšok a dobre zauzlíme. Takto schovaný syr vložíme na asi 15 minút do vriacej vody. Po vybratí, necháme chvíľu vyhladnúť a syr vyberieme von.
Syr rozvaľkáme na roztiahnutom alobale, ktorý sme potreli pierkom čírou riedkou želatinou. A teraz môžeme syr plniť. Po naplnení syr zroľujeme a zase potrieme povrch riedenou želatinou. Zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť.
Ako plnku môžeme použiť aj len hrubšie nakrájanú šunku alebo môžeme urobiť bryndzu vymiešanú s mletou paprikou... Želatinu používame pre istotu, aby sa nám syr náhodou nenalepil na alobal.
- Podrobnosti
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Uverejnené: 23. november 2017
- Návštevy: 3798