Pripravujeme obloženú misu

Dnes si pripravíme roládu z tvrdého syra Eidam vhodnú ako predjedlo i ako jedlo vhodné na dekorovanie obložených mís.

Takto pripravený syr môžeme použiť aj ako predjedlo pri slávnostnej večeri.

 

Potrebovať budeme 250 g neúdeného syra Eidam 45%. Vložíme ho do dvoch mikroténových vrecúšok a dobre zauzlíme. Takto schovaný syr vložíme na asi 15 minút do vriacej vody. Po vybratí, necháme chvíľu vyhladnúť a syr vyberieme von.

   

Syr rozvaľkáme na roztiahnutom alobale, ktorý sme potreli pierkom čírou riedkou želatinou. A teraz môžeme syr plniť. Po naplnení syr zroľujeme a zase potrieme povrch riedenou želatinou. Zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť. 

     

Ako plnku môžeme použiť aj len hrubšie nakrájanú šunku alebo môžeme urobiť bryndzu vymiešanú s mletou paprikou... Želatinu používame pre istotu, aby sa nám syr náhodou nenalepil na alobal.