Varíme žemľovú knedľu

A ešte jeden zo starších receptov, ktorý sme nafotili už ozaj dosť dávno. Žemľové knedle sa hodia k divine či hovädziemu mäsu.

Žemľové knedle však môžete podávať aj na raňajky len tak ako chlieb, ktorý si budte krájať vidličkou. Prípadne pridať k nim paradajku alebo inú zeleninu ako oblohu.

Čo budeme potrebovať?

500 g žemlí alebo rožkov, 1 polievkovú lyžicu polohrubej múky, 4 vajíčka, 1 menšiu cibuľu, asi 100 g masla, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 1 čerstvú červenú papriku, 400 ml šľahačky, asi 1 čajovú lyžičku soli, štipku muškátového kvetu, prípadne mleté čierne korenie

Rožky nakrájame na menšie kúsky a na suchej panvici trošku opečieme. Vsypeme do misy na miesenie cesta. Nakrájanú cibuľu si opečieme na masle spolu s posekanou petržlenovou vňaťou a vlejeme ku rožkom do misy. Pridáme na drobné kúsky nakrájanú červenú papriku.

 

Do rožkov pridáme žĺtky. Smotanu vymiešame s korením a soľou. Zalejeme zmesou rožky a rukou premiesime. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.

   

Z takto pripraveného cesta urobíme 2 - 3 časti, ktoré zviažeme v potravinárskej gázy alebo chirurgickej - dostanete ju kúpiť v lekárni. Vložíme do vriacej vody na asi 15 minút. Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Opatrne odstránime gázu a môžeme nakrájať a podávať.

 

Hľadať

Kalendár udalostí

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
31

Akcie

25
mar
Centrum rodiny, Bazovského 6, Bratislava

25
mar
Centrum rodiny, Bazovskeho 6, Bratislava

30
mar
Zámok SchlossHof Rakúsko

01
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

04
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

Odkazovač

silbod

Krásne ste upravili stránku. Je živšia. Taká sviežejšia. Nehc sa darí.

16/03/2019 - 19:06 1
Maja

Tu môžete nechať krátky odkaz :)

16/03/2019 - 15:57 1

Zrušiť

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri