Pripravujeme šťúchané zemiaky

Kuchár Roman pred vyše dvomi rokmi odišiel od nás tam, kde sa všetci raz stretneme. Preto už spolu nerobíme kurzy varenia a prípravu jeál našich prastarých mám a otcov.

Občas ešte nájdem v archíve nejaké jeho fotografie, ktoré sme nevydali. Aj dnes sa tak stalo. Prezerala som archív, aby som urobila fotoalbum aktivít našej webovej stránky. Dnes si teda urobíme prílohu - šťúchané zemiaky.

Najprv si uvaríme zemiaky v šupke v osolenej vode. Na panvičke si rozpustíme trochu kačacej masti a speníme na nej na drobno nakrájanú červenú cibuľku. Pridáme trochu soli a dobre premiešame. Pracujeme na prudkom plameni. Vsypeme na väčšie kúsky nakrájané zemiaky a premiešame. Plameň vypneme a zamiaky premiešame s petržlenovou vňaťou. Prikryjeme a do podávania necháme prikryté. Servírujeme len malé množstvo.


Môžete si ich však dať aj samostatne s paradajkou či kyslou uhorkou. Je to veľmi sýte jedlo. Je vhodné s čerstvou zeleninou aj ako raňajky.

My sme použili Zepter hrnce, lebo sa na dno neprichytáva tak masť a ani potom od masti nepáchne hrniec.