Šéfkuchár varí jelení guláš

Dnes varíme so šéfkuchárom Romanom starý dobrý a veľmi jednoduchý Jelení guláš.

Potrebujeme: medzirebrové mäso alebo lýtkové mäso z jeleňa (my sme kúpili chladené v mäsiarstve), cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, cesnak, bravčovú masť, Jemný gulášový krém - zmes korenia na guláš v tube ako zubná pasta, paradajky a papriku

Na masti na veľmi prudkom plameni opečieme za stáleho jemného miešania nakrájanú cibuľu (rovnaké množstvo ako mäsa) do zlatova.

Postupne na prudkom plameni opečieme mäso, pridáme paradajky a papriky (spolu rovnaké množstvo ako mäso). Pridáme cesna pretlačený nožom a gulášový krém. Premiešavame asi 2 - 3 minúty.

Zalejeme vriacou vodou tak, aby sme prikryli všetky suroviny. Stiahneme teplotu na polovicu a necháme dusiť pod odchýlenou pokrievkou asi pol hodiny.

Pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku. Dobre premiešame a prípadne pridáme vriacu vodu tak, aby bola asi 2 cm nad surovinami. Varíme na strednom plameni ešte asi 15 minút.

Podávame s viedenskou knedľou alebo varenými zemiakmi.

jelení guláš

Roman šéfkuchár

 

Hľadať

Kalendár udalostí

Akcie

20
apr
Centrum rodiny, Bazovského 6, Bratislava

22
apr
Centrum rodiny, Bazovskeho 6, Bratislava

01
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

04
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

30
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

Odkazovač

Hamašová

Už zase sme si čosi stiahli na precvičenie :) Ďakujeme ;)

07/04/2019 - 18:02 1
Gaál

Super pracovné listy, ďakujem!:)

02/04/2019 - 08:56 1
Jančovičová

Súhlasím

31/03/2019 - 18:40
Drahomíra

Krásna stránka :) Ďakujem ;)

30/03/2019 - 12:56 2
silbod

Krásne ste upravili stránku. Je živšia. Taká sviežejšia. Nehc sa darí.

16/03/2019 - 19:06 1
Maja

Tu môžete nechať krátky odkaz :)

16/03/2019 - 15:57 1

Zrušiť

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri