Šéfkuchár griluje tuniaka

Tak toto jedlo je ozaj úžasné. Chutí neskutočne dobre a pritom je také diétne. Navyše sa dá pripraviť ľahko a rýchlo. Má všetko, čo by som od jedla chcela.

Ale má to predsa len jednu zlú vlastnosť - cenu. Aj tak však odporúčam všetkým nájsť raz odvahu a kúpiť si túto dobrotu.

tuniaktuniaktuniak

Tuniaka nakrájame na asi 2 cm hrubé steaky. Okoreníme ich z oboch strán bielym mletým korením, morskou soľou, pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme olejom. Necháme odležať asi 10 minút na tanieri.

tuniak tuniak  tuniak 

Potom ich na grile opečieme, obe strany po 3 minúty.

tuniak

Podávame poliate výpekom. Ako príloha je vhodný zeleninový šalát alebo varené zemiaky. My sme ich podávali so špenátovým rizotom.

šéfkuchár RomanŠéfkuchár odporúča

Pri podávaní môžeme zjemniť poliatím bylinkovým maslom.