Šéfkuchár varí špenátové rizoto

Čo nevidieť je tu Veľká noc a ešte pred ňou zelený štvrtok. Väčšina z nás v tento deň varí špenátovú polievku alebo špenátový prívarok s vajíčkom a zemiakmi. Ak by ste chceli skúsiť niečo iné - menej tradičné, nechajte sa inšpirovať.

 

Prichystáme si suroviny.

500 g uvarenej ryže, 500 g mrazeného špenátového pretlaku, 250 ml plnotučného mlieka, 20 g masla, 3 strúčiky cesnaku, 200 g tvrdého syra (parmezán), 1 malá, cibuľa, soľ, mleté čierne korenia

   

Na roztopenom masle si speníme na drobno nakrájanú cibuľku. Pridáme polovicu na jemno posekaného cesnaku.

 

Osolíme a okoreníme. Pridáme rozpustený špenátový pretlak. Premiešame. Necháme prevrieť. Zalejeme mliekom.

Vmiešame polovicu nastrúhaného syra a ryžu. Pridáme zvyšok pretretého cesnaku. Premiešame. Chvíľu podusíme, kým nám nestuhne. Dochutíme zase soľou a korením.

  špenátové rizoto

Misku si vylejeme prúdom vody. Natlačíme do nej syr, ktorý vyklopíme na tanier. Podávame posypané syrom a nakrájanou paradajkou. Ako nápoj je vhodné mlieko.

sefkuchar RomanŠéfkuchár Roman radí. "Aj takto môžete minúť ryžu, ktorá vám zostala z predošlého dňa."