Šéfkuchár varí kuraciu paštétu

Už je čas vymýšľať, čo by sme mohli ponúkať návštevám na Veľkú noc. Nie len plnené vajíčka ako väčšinou býva zvykom.
Šéfkuchár Roman vám dnes poradí ako hostí prekvapiť niečím, čo by som nikdy neverila, že mi bude tak chutiť. Ozaj, mňam!
Dnes budeme robiť kuraciu paštétu plnenú banánom.

 varené kura varené kura

Asi 1 kg veľké kura nakrájame a vložíme do kastróla. Zalejeme asi 2-mi polievkovými lyžicami oleja a zasypeme jednou čajovou lyžičkou soli. Pridáme nasekanú jednu veľkú cibuľu.

korenie


Pomelieme si nové korenie, čierne korenie a bobkový list. Aj túto zmes nasypeme na kura – asi polievkovú lyžicu. Necháme na miernom plameni udusiť asi hodinu. Častejšie premiešame.

kuracia paštéta  kuracia paštéta 

Potom mäso z kostí pomelieme alebo natrháme akoby sme išli robiť tatarák. Takto pripravené mäso premiešame s tromi polievkovými lyžicami teplej želatíny (taká na silné tuhnutie) a 250 gramami masla. Ochutnáme a prípadne ešte dosolíme.

kuracia paštéta kuracia paštéta kuracia paštéta kuracia paštéta


Alobal si potrieme pierkom želatínou, aby sa nám lepšie potom paštéta lepšie rozbaľovala. Paštétu nanesieme na alobal (na grilovanie - silnejší). Do stredu položíme rovný banán. Alobal zvinieme a necháme schladiť v chladničke asi 10 hodín.

Potom pokrájame na asi 1 cm široké kúsky. Podávame na tanieriku so zeleninovou oblohou a chlebom.

šéfkuchár Roman  Alebo ju môžete podávať aj na obloženej mise.

studená misa