Šéfkuchár robí syrovú dobošku

Na veľkonočnom stole budeme mať aj studenú misu. Aby nebola len taká jednoduchá poprosila som šéfkuchára Romana o pomoc. Urobil nám syrovú dobošku. A pre vás som postup jej výroby nafotila.

Potrebujeme: 2 veľké Syrokrémy, 1 veľké maslo, soľ, 1 silnú želatinu (taká, čo sa používa na výrobu tlačenky), 12 plátkov šunky, alobal na grilovanie - je pevnejší

Najprv si pripravíme želatinu v 350 ml teplej vody. Syrokrémy s maslom a trochou soli vymiešame. Pridáme aj asi 1 polievkovú lyžicu tuhej želatiny.

    

Alobal si potrieme želatinou. Položíme naň plátok šunky a potrieme ho syrovou zmesou, na to zase šunku a syr. Takto položíme 6 plátkov šunky a medzi ne natrieme syrovú plnku. Pripravenú šunku celú jemne potrieme želatinou a opatrne zabalíme do alobalu. Vložíme do chladu, aby stuhla.
Natieranie želatinou je potrebné, aby sa alobal čo najmenej prichytil ku šunke - aby sa nám lepšie vyberala. Pri uzatváraní alobalu musíme však dávať pozor, aby sme udržali tvar a šunku neposunuli.

        

Po stuhnutí šunku nakrájame na kúsky a poukladáme na tanieriky. Môžeme prizdobiť syrovým krémom na jednom konci.