Šéfkuchár varí jelenie na paradajkách

 Dnes sme sa so šéfkuchárom Romanom venovali starému jedlu. Rozhodli sme sa, že  dnes budeme mať slávnostný obed podľa starého recepty našich predkov.

 

  

Najprv si prichystáme základné suroviny:  

3 menšie červené cibule, 3 menšie žlté cibule, asi 5 strúčikov cesnaku, 3 polievkové lyžice oleja, paradajkový pretlak, 3 listy bazalky, 2 cm dlhá vetvička rozmarínu, 1 čajovú lyžičku soli

    

 

Urobíme si základ

 Na rozpálenom oleji opečieme nakrájanú cibuľu a 3 strúčiky cesnaku. Prilejeme pretlak a premiešame spolu s nakrájanou bazalkou a rozmarínom. Osolíme a premiešam.Necháme dusiť a pripravíme si zvyšné ingrediencie.

 

Pokračujeme

Nakrájame si 1 kg jelenieho stehna na kocky. Nakrájame na malé kocky 2 papriky, 2 paradajky. 

      

Pridáme nakrájané mäso. Zalejeme vývarom toľko, aby sme zakryli mäso. Necháme dusiť pod odchýlenou pokrievkou asi hodinu. Primiešame paradajky a papriky. Necháme ďalej dusiť asi hodinu. 

 

Prichystáme si zvyšné suroviny:

2 polievkové lyžice kukuričnej múky, 2 dl vlažnej vody

 

Zahusťujeme

Rozmixujeme múku vo vode. Zalejeme do mäsovej zmesi. Dobre premiešame. A necháme prevrieť asi 5 minút. Potom vypneme a necháme pod pokrievkou dôjsť.


Pred podávaním dosolíme.

Dobrú chuť

Podávame s varenými zemiakmi alebo kroketami, knedľou či prílohovými haluškami.

 

 

 "Miesto jelenieho mäsa môžete použiť hovädzie zadné. Vývar v recepte používajte hovädzí."

Hľadať

Odkazovač

kristina

poprosim vas abi ste mi dali papiere pre rocnik 123456 taki rocnik proism

15/04/2024 - 09:24
kristina

poprosim vas ja bi som potrebovala papiere pre deti

15/04/2024 - 09:23
lo

.

11/04/2024 - 18:26
monkva

:)

10/04/2024 - 12:18
silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2

Zrušiť

Partneri