Šéfkuchár pečie bravčové stehno

 Dnes sme si skúsili so šéfkuchárom Romanom urobiť jedlo, ktoré mu chutievalo ako stredoškolákovi a mama mu ho často musela doma robiť. 

Pokiaľ mäso prešpikujete len zeleninou, môžete ho považovať za jedlo vhodné aj pre bezlepkovú diétu.

     

Pripravíme si suroviny: asi 1 kilo bravčového stehna, 1 veľkú mrkvu, 1 veľký petržlen, kúsok kalerábu, kúsok zeleru, 1 nožičku domácej klobásy, 10 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie

Mäso prešpikujeme najprv klobásou a mrkvou spredu a potom z boku a zhora strúčikmi cesnaku.

    

Zvyšné suroviny nakrájame do neprilnavého pekáča. Na ne položíme olejom potreté mäso, osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. Vložíme do rúry s teplotou 180°C. 

  

Po asi pol hodine mäso podlejeme vodou. Pečieme asi hodinu a pol. 

  

Mäso z pekáča vyložíme na tanier.

Výpek vlejeme do hrnca a zahustíme kukuričnou múkou. Po odstavení takto upravený výpek ešte dochutíme mletou paprikou, soľou a mletým čiernym korením. 

 

 

šéfkuchár Roman "Podávať môžeme s ryžou, varenými zemiakmi ale aj parenou knedľou."

 

 Ak si chcete urobiť bezlepkovú knedľu, ktoré nám ozaj doma chutí, skúste tento náš recept: http://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-pecieme/747-testujeme-bezlepkove-zmesi-5

 

 

Hľadať

Kalendár udalostí

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
31

Akcie

18
mar
Centrum rodiny, Bazovského 6, Bratislava

25
mar
Centrum rodiny, Bazovskeho 6, Bratislava

30
mar
Zámok SchlossHof Rakúsko

01
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

04
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

Odkazovač

silbod

Krásne ste upravili stránku. Je živšia. Taká sviežejšia. Nehc sa darí.

16/03/2019 - 19:06 1
Maja

Tu môžete nechať krátky odkaz :)

16/03/2019 - 15:57 1

Zrušiť

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri