Šéfkuchár Roman varí víno

Už sa začína zase obdobie jesenných grilovačiek a stretnutí s priateľmi a rodinou. Ponúkame vám recept na zaujímavý nápoj na chladné obdobie.

"Môžete ho však použiť aj pri liečení chrípky.", usmial sa šéfkuchár Roman.

 

Prichystáme si suroviny: 4 polievkové lyžice kryštálového cukru, 5 kusov klinčeka, polovica citróna, polievková lyžica medu, 1 liter nealkoholického vína

Pustíme sa do toho.
  

Do kastróla dáme skaramelizovať cukor. Zalejeme vínom. Necháme variť na miernom plameni, aby sa karamel rozpustil. Občas premiešame. Pridáme klinčeky, nakrájaný citrón a povaríme asi 3 minúty. Odstavíme a vmiešame med. 

     

Podávame ako horúci nápoj v šálke alebo v pohári z duritkového skla.

 

 

 

   "Môžete použiť aj alkoholické víno - teda normálne, ale ak užívate lieky a chcete nápoj použiť skôr na liečebné účely, nie je to vhodné.

Ak sa rozhodnete pre varenie ružového vína, odporúčam ctkrón vymeniť za kúsok červeného grepu alebo sa rozhodnete pre použitie červeného vína, odporúčam vymeniť citrón za pomaranč."