Šéfkuchár varí jednoduchú rybaciu polievku

Dnes si spolu so šéfkuchárom Romanom uvaríme jednoduchú rybaciu polievku z rybieho filé a koreňovej zeleniny. 

Pôvodne recept vznikol v jedálni pre dospelých a tak množstvo surovín je prepočítané na 10 osôb.

Tento recept by bol vhodný aj do školských jedální. 

 

 

Budeme potrebovať:

400 g rybieho filé, 2 väčšie mrkvy, 1 petržlen, asi 1/4 zeleru, 1 veľká cibuľa, 1 polievková lyžica kokosovej masti, soľ, mleté čierne korenie, 20 g paradajkového pretlaku

Začíname:

Cibuľu nakrájame na jemno. Koreňovú zeleninu nastrúhame na jemno. Na kokosovej masti speníme do sklovita cibuľu. Prisypeme zeleninu a dobre premiešame.

 

Vmiešame soľ, korenie a pretlak. Vhodíme filé a zalejeme vodou.

   

Varíme na strednom plameni asi pol hodinu. Odstavíme a dochutíme soľou a prípadne korením. 

 

Tento recept ma ozaj zaujal. Veľmi jednoduchý a chutný. Polievka je zahustená rozvarenou zeleninou a aj napriek tomu je sýta a zároveň veľmi ľahká. Šéfkuchár Roman nám povedal, že k tejto polievke prišiel raz náhodou. Proste už dávno nemali na jedálnom lístku rybaciu polievku, ale zároveň chceli, aby ju jedli aj deti. A táto sa ozaj podarila. Chutila aj deťom.