Šéfkuchár Roman pečie mäsovú roládu

 

Akosi sme si doma zvykli na rôzne rolády - kombinácie rôznych druhov mäsa, zeleniny alebo dokonca ovocia.

Aj dnes vám ponúkneme jeden z takýchto výmyslov, čo nám odporučil šéfkuchár Roman. Jedlo na tanieri je veľmi pekné - pestré. Každý, kto je očami, ho určite ochutná.

 

 

Robíme plnku

 Na masle speníme 1 červenú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 rôzne zafarbené papriky. Potom zmiešame s 400 g na jemno zomletého morčacieho mäsa s 2-mi vajíčkami. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. My sme pridali ešte za hrsť na jemno posekanej petržlenovej vňate.

         

Chystáme si cesto z krátkeho karé

 Mäso opatrne kol-dokola rozkrojíme na hrúbku asi 1 cm. Potom naklepeme. Mäso mierne posolíme.

           

Položíme na pekáč jemne vytretým olejom. 

Vyberáme z rúry

 Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C asi hodinu. V polovici podlejeme vodou a výpekom. 

 

Robíme šťavu na poliatie pri servírovaní

Zlejeme do hrnčeka šťavu, ktorá vznikla v pekáči. Dolejeme zeleninový vývar do 350 ml. Vmiešame štipku čierneho korenia a asi polovicu čajovej lyžičky soli. Vmiešame 2 polievkové lyžice Solamylu. Potom na strednom plameni prevaríme za stáleho miešania asi 3 minúty. 

 

Podávame

alebo s ryžou alebo s varenými zemiakmi.

šéfkuchár Roman   "Jedlo veľmi pekne pôsobí na tanieri. Je pestré. Väčšina z nás je očami a tak určite takéto jedlo ochutná."