Šéfkuchár pripravuje jarné jedlá

Dnes si urobíme jedlá, ktoré sa zvyknú pripravovať na jar v súčasných reštauráciach.

Nebojte sa, vôbec nie sú zložité. A sú aj zdravé.

 

Rukolový šalát

    

 Nakrájame si cherry paradajky na polovice, na polkolieska červenú cibuľu a papriku trikolóru. Všetko v rovnakom množstve. Premiešame v šalátovej mise. Pridáme polovičné množstvo na kolieska nakrájaného póru. Primiešame na menšie kúsky nakrájaného tuniaka (zliate z oleja). Prelejeme olivovým olejom, citrónovou šťavou a balzamikom. Nakoniec ručne vmiešame rovnaké množstvo rukoly ako paradajok. 

Špenátové palacinky

Cesto si pripravíme z 500 ml polotučného mlieka, 2 stredne veľkých vajíčok, 2 nastrúhaných cesnakových strúčikov, štipky soli a 200 g zmesi NOVALIM Forte na pečivo. 

Upečieme na mierne omastenej panvici tenké palacinky z oboch strán.

    

Naplníme palacinky najprv baby špenátom, šunkou alebo syrom a stočíme. Takto pripravené palacinky si môžeme uzavrieť do alobalu a odložiť do chladu. Palacinky prihrejeme potom v rúre na 160°C. Podávame s miešaným šalátom a s mierne osoleným bielym jogurtom.

      

 

 

   " Môžeme však palacinky stočiť len so špenátom a na tanieri preliať syrovou omáčkou a podávať ozdobené kúskami paradajky."