Šéfkuchár Roman pečie panenku

 

Dnes budeme piecť panenku v župane.

Obalíme ju slaninkou, medvedím cesnakom a lístkovým cestom. Je to vynikajúca kombinácia a aj na tanieri má krásnu farbu. 

 

 

Panenku opláchneme a osušíme. Odblaníme. Osolíme a opaprikujeme mletou červenou paprikou. Lístkové cesto si vyvaľkáme. Položíme naň kúsky prerastenej slaniny. Na ne potom položíme panenku.

      

 Panenku pokryjeme listami medvedieho cesnaku a opatrne zavinieme. Položíme na nepriľnavý plech. Povrch cesta jemne potrieme olejom, aby hneď nezačalo chytať farbu. Pekáč prikryjeme alobalom. Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C. Pečieme asi pol hodiny.

  

 Potom alobal zložíme a necháme dopiecť do ružova - asi 15 minút. 

 

 Necháme vychladnúť asi na polovicu. Potom nakrájame a môžeme podávať. Podávame s varenými zemiakmi alebo len s paradajkovým šalátom. 

 

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri