Šéfkuchár Roman pečie panenku
Dnes budeme piecť panenku v župane.
Obalíme ju slaninkou, medvedím cesnakom a lístkovým cestom. Je to vynikajúca kombinácia a aj na tanieri má krásnu farbu.
Panenku opláchneme a osušíme. Odblaníme. Osolíme a opaprikujeme mletou červenou paprikou. Lístkové cesto si vyvaľkáme. Položíme naň kúsky prerastenej slaniny. Na ne potom položíme panenku.
Panenku pokryjeme listami medvedieho cesnaku a opatrne zavinieme. Položíme na nepriľnavý plech. Povrch cesta jemne potrieme olejom, aby hneď nezačalo chytať farbu. Pekáč prikryjeme alobalom. Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C. Pečieme asi pol hodiny.
Potom alobal zložíme a necháme dopiecť do ružova - asi 15 minút.
Necháme vychladnúť asi na polovicu. Potom nakrájame a môžeme podávať. Podávame s varenými zemiakmi alebo len s paradajkovým šalátom.
- Podrobnosti
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Uverejnené: 10. marec 2016
- Návštevy: 2654