Šéfkuchár Roman pečie panenku

 

Dnes budeme piecť panenku v župane.

Obalíme ju slaninkou, medvedím cesnakom a lístkovým cestom. Je to vynikajúca kombinácia a aj na tanieri má krásnu farbu. 

 

 

Panenku opláchneme a osušíme. Odblaníme. Osolíme a opaprikujeme mletou červenou paprikou. Lístkové cesto si vyvaľkáme. Položíme naň kúsky prerastenej slaniny. Na ne potom položíme panenku.

      

 Panenku pokryjeme listami medvedieho cesnaku a opatrne zavinieme. Položíme na nepriľnavý plech. Povrch cesta jemne potrieme olejom, aby hneď nezačalo chytať farbu. Pekáč prikryjeme alobalom. Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C. Pečieme asi pol hodiny.

  

 Potom alobal zložíme a necháme dopiecť do ružova - asi 15 minút. 

 

 Necháme vychladnúť asi na polovicu. Potom nakrájame a môžeme podávať. Podávame s varenými zemiakmi alebo len s paradajkovým šalátom.