Šéfkuchár varí mäsový puding

 

Pred pár dňami sme si so šéfkuchárom Romanom pripravili puding na slano - z vareného miešaného hovädzieho a bravčového mäsa. 

Nie je to práve časovo jednoduchý recept, ale veľmi chutný. Vyskúšajte.

Pol kila vareného mäsa pokrájame a udusíme na kúsku masla spolu s nakrájanou veľkou cibuľou. Potom všetko dobre pomelieme. Pridáme 3 žĺtky, soľ a mleté čierne korenie. Premiešame. Vmiešame trochu strúhanky alebo detskej krupice. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z 3 bielkov.

     

Maslom si vytrieme porcelánové šálky a vysypeme strúhankou. Vtlačíme jemne mäsovú zmes.

   

Pripravené poháre vložíme do hrnca s vodou - voda siaha asi do polovice výšky pohárov. Prikryjeme a privedieme na strednom plameni do varu. Varíme asi pol hodinu. Necháme asi pol hodinu ešte pod pokrievkou pôsobiť a až potom vyberieme a vyklopíme na tanier.

  

Podávať môžeme s dusenou alebo parenou zeleninou, ale aj s hranolkami a omáčkou urobenou z vývaru.