Šéfkuchár varí paštétu

 

Pred nejakým časom sme s pánom kuchárom Romanom varili pečeňovú paštétu. Robili sme takú luxusnejšiu formu. Dnes vám ponúkame menej náročnú verziu. 

Hoci my sme použili jelenie pečienku, môžete použiť hovädziu.

Potrebujeme:

asi 1,2 kg pečienky, 4 veľké cibule, 2 čajové lyžičky mletého čierneho korenia, 6 vajíčok, 4 polievkové lyžice medvedej masti (môže byť bravčová), 2 čajové lyžičky soli, asi 5 cm dlhú vetvičku rozmarínu

 

Začíname

 Na masti opečieme nakrájanú cibuľu. Nemusíme ju nakrájať na veľmi malé kúsky, veď potom sa to bude mlieť. Na cibuľovom základe orestujeme nakrájanú pečienku. Vhodíme vetvičku rozmarínu. A dusíme pod pokrievkou asi 45 minút. 

     

Pečienku pomelieme alebo rozmixujeme a zašľaháme do nej vajíčka. Ak chcete paštétu jemnejšiu, vhodné je do nej zašľahať aj 100 g masla. Vmiešame korenie a soľ.

    

Zapekacie misky položíme do vyššieho pekáča vyliateho vodou. Pečieme pri 200°C asi 35 minút. Na začiatku je lepšie, ak misky prikryjete alobalom, nevytvorí sa na paštéte kôrka a nebude na povrchu taká čierna.

 

Podávame

s hroznom a rozmarínom a celozrnným pečivom alebo ražným chlebom.