Šéfkuchár varí jedlo našich predkov

Dnes si spolu s pánom Romanom pripravíme jelenie srdce v zeleninovej omáčke.

Budeme ho robiť skoro tak ako ho robili naši predkovia ešte niekedy veľmi dávno. Doma môžete použiť aj hovädzie srdce alebo hovädzí jazyk a urobiť si ich podobne podľa nášho návodu.

Budeme potrebovať 2 polievkové lyžice masti, 4 väčšie mrkvy, 4 veľké žlté alebo biele cibule, 8 - 10 strúčikov cesnaku, 1 menšiu hlavu zeleru, asi 5 cm dlhú vetvičku petržlenu, 1 čajovú lyžičku soli a 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia.

Cibuľu na masti orestujeme. Vmiešame na menšie kusy nakrájanú zvyšnú zeleninu a rozmarín. Vmiešame soľ a korenie. Položíme rozpolené srdce na vrch a zalejeme vodou. Prikryjeme a pod pokrievkou necháme variť asi 2 - 2a1/4 hodiny. 

        

Potom srdce vyberieme. vývar necháme ešte bez pokrievky trochu odvariť a nakoniec zeleninu rozšľaháme. Podávame na tanieri srdce na omáčke s ražným chlebom alebo varenými zemiakmi.

 

 

 

Hľadať

Odkazovač

kristina

poprosim vas abi ste mi dali papiere pre rocnik 123456 taki rocnik proism

15/04/2024 - 09:24
kristina

poprosim vas ja bi som potrebovala papiere pre deti

15/04/2024 - 09:23
lo

.

11/04/2024 - 18:26
monkva

:)

10/04/2024 - 12:18
silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2

Zrušiť

Partneri