Šéfkuchár varí jedlo našich predkov

Dnes si spolu s pánom Romanom pripravíme jelenie srdce v zeleninovej omáčke.

Budeme ho robiť skoro tak ako ho robili naši predkovia ešte niekedy veľmi dávno. Doma môžete použiť aj hovädzie srdce alebo hovädzí jazyk a urobiť si ich podobne podľa nášho návodu.

Budeme potrebovať 2 polievkové lyžice masti, 4 väčšie mrkvy, 4 veľké žlté alebo biele cibule, 8 - 10 strúčikov cesnaku, 1 menšiu hlavu zeleru, asi 5 cm dlhú vetvičku petržlenu, 1 čajovú lyžičku soli a 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia.

Cibuľu na masti orestujeme. Vmiešame na menšie kusy nakrájanú zvyšnú zeleninu a rozmarín. Vmiešame soľ a korenie. Položíme rozpolené srdce na vrch a zalejeme vodou. Prikryjeme a pod pokrievkou necháme variť asi 2 - 2a1/4 hodiny. 

        

Potom srdce vyberieme. vývar necháme ešte bez pokrievky trochu odvariť a nakoniec zeleninu rozšľaháme. Podávame na tanieri srdce na omáčke s ražným chlebom alebo varenými zemiakmi.

 

 

 

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri