Ponúkame vám pár receptov z rúk šéfkuchára Romana.
Vyberáme pre Vás z archívu ďalší recept šéfkuchára Romana.
Tento rok sa totiž chystáme na hodoch s mojimi študentami variť súťažne guláš. Prezeráme recepty či nájdeme niečo naozaj zaujímavé, čo by porotu úplne položilo. Nech vyhráme. To bude reklama škole, nie?!
Kuchár Roman pred vyše dvomi rokmi odišiel od nás tam, kde sa všetci raz stretneme. Preto už spolu nerobíme kurzy varenia a prípravu jeál našich prastarých mám a otcov.
Občas ešte nájdem v archíve nejaké jeho fotografie, ktoré sme nevydali. Aj dnes sa tak stalo. Prezerala som archív, aby som urobila fotoalbum aktivít našej webovej stránky. Dnes si teda urobíme prílohu - šťúchané zemiaky.
A ešte jeden zo starších receptov, ktorý sme nafotili už ozaj dosť dávno. Žemľové knedle sa hodia k divine či hovädziemu mäsu.
Žemľové knedle však môžete podávať aj na raňajky len tak ako chlieb, ktorý si budte krájať vidličkou. Prípadne pridať k nim paradajku alebo inú zeleninu ako oblohu.
Dnes si pripravíme roládu z tvrdého syra Eidam vhodnú ako predjedlo i ako jedlo vhodné na dekorovanie obložených mís.
Takto pripravený syr môžeme použiť aj ako predjedlo pri slávnostnej večeri.
Pred nejakým časom sme s pánom kuchárom Romanom varili pečeňovú paštétu. Robili sme takú luxusnejšiu formu. Dnes vám ponúkame menej náročnú verziu.
Hoci my sme použili jelenie pečienku, môžete použiť hovädziu.
Dnes si spolu s pánom Romanom pripravíme jelenie srdce v zeleninovej omáčke.
Budeme ho robiť skoro tak ako ho robili naši predkovia ešte niekedy veľmi dávno. Doma môžete použiť aj hovädzie srdce alebo hovädzí jazyk a urobiť si ich podobne podľa nášho návodu.
Pred pár dňami sme si so šéfkuchárom Romanom pripravili puding na slano - z vareného miešaného hovädzieho a bravčového mäsa.
Nie je to práve časovo jednoduchý recept, ale veľmi chutný. Vyskúšajte.