Ponúkame vám pár receptov z rúk šéfkuchára Romana.
Aj včera sme so šéfkuchárom Romanom pripravovali studené misy. Dobošku na slano, plnené papriky či paradajky, vajíčka plnené lososom... V tejto verzii hral hlavnú roku mierne pikantný hovädzí šalát.
Dnes si so šéfkuchárom Romanom upečieme kuraciu roládu.
Pre náš článok ju trochu upravil, aby som ju mohla jesť aj ja - teda bez glutanu. Inak by plnku robil z rožkov, ale sám vidí, že ľudí s podobným problémom ako mám ja, narastá a tak sa snaží prispôsobiť zákazníkovi.
Nuž pri mne si teda vyskúšal ako bude chutiť aj takáto zmena a či by ju mohol uplatniť aj v jedálni, kde varí.
Dnes so šéfkuchárom Romanom pripravujeme raňajky pri slávnostnejšej príležitosti. Teda na čas kedy si môžete raňajky vychutnať.
Nafotili sme pre vás prípravu nátierky zo sliepky.
Šéfkuchár Roman dnes robí slávnostné stolovanie - vlastne len ochutnávkové misy a taniere, z ktorých si zákazníci vyberú, čo chcú ponúkať na Silvestrovskej party.
Jeden z receptov sme pre vás aj nafotili. Asi ten najstarší - šunkovú penu.
Dnes si spolu so šéfkuchárom Romanom uvaríme jednoduchú rybaciu polievku z rybieho filé a koreňovej zeleniny.
Pôvodne recept vznikol v jedálni pre dospelých a tak množstvo surovín je prepočítané na 10 osôb.
Tento recept by bol vhodný aj do školských jedální.
Dnes budeme robiť bravčové pliecko na sladko-kyslo, ale predsa trochu inak.
Odporúčame toto jedlo ako chod na slávnostnú príležitosť alebo rodinné stretnutie. Množstvo surovín je napísané tak, že dnešné jedlo je vhodné pre 8 - 10 osôb.
Čítať ďalej: Šéfkuchár varí bravčové kocky na slivkovo-zeleninovej omáčke
Aj v reštauráciach či jedáňach sa už snažia variť bezlepkovo pár porcií. Hlavne tam, kde prichádza do podniku nejaký zákazník pravidelne - už sa aj kuchár snaží, aby neprišiel o zákazníka. Veď aj on je hladný a chorobu si nevyberáme.
A ako hovorí náš šéfkuchár Roman: "Všetko sa dá, keď sa chce."