Ponúkame vám pár receptov z rúk šéfkuchára Romana.
Už je zase obdobie varenia a pečenia kačíc a husí.
Aj na našej stránke sme teda so šéfkuchárom Romanom pustili do pečenia kačky. Ponúkame vám recept, ktorý vymyslel pre túto sezónu.
Kačka v citrónovo-medovej marináde
Dnes si ukážeme spolu so šéfkuchárom Romanom ako môžeme urobiť perkelt z králika v hrnci Zepter.
Starý recept, ktorý varieva pán Roman roky vo veľkých "kotloch" v reštaurácii, pre nás upravil pre 6 osôb a zároveň sme recept upravili pre prípravu v týchto hrncoch.
Sem-tam natrafíme na zlacnené hovädzie mäso a môžeme si urobiť aj napríklad takýto hovädzí guláš, ktorý by inak nepatril k tým lacným jedlám.
Už sa začína zase obdobie jesenných grilovačiek a stretnutí s priateľmi a rodinou. Ponúkame vám recept na zaujímavý nápoj na chladné obdobie.
"Môžete ho však použiť aj pri liečení chrípky.", usmial sa šéfkuchár Roman.
Dnes sme si skúsili so šéfkuchárom Romanom urobiť jedlo, ktoré mu chutievalo ako stredoškolákovi a mama mu ho často musela doma robiť.
Pokiaľ mäso prešpikujete len zeleninou, môžete ho považovať za jedlo vhodné aj pre bezlepkovú diétu.
Dnes sme sa so šéfkuchárom Romanom venovali starému jedlu. Rozhodli sme sa, že dnes budeme mať slávnostný obed podľa starého recepty našich predkov.
Robili ste doma vývar z hovädzieho mäsa? Chcete varené mäso použiť a nie len s chrenovou omáčkou ako sme kedysi zvykli mávať doma alebo v jedálňach?
Skúste aj niečo iné.
Čítať ďalej: Varené hovädzie so zelenou fazuľkou a zeleninovým pyré