Za posledných asi päť rokov máme veľmi často doma zapálenú sviečku. Je to pre nás ukľudňujúce. Mihotavý plameň má naozaj zázračné účinky. Naozaj v nás vyvolája pokoj a uspokojenie. Po smrti dcérinho otca u nás horí sviečka denne. Odvtedy horia hlavne voňavé a aromaterapeutické. Je to pre nás akýsi symbol pokoja a mieru. Vyrovnanie sa so situáciou a upokojenie pri spomienkach na predošlé časy. 

 

Do keramickej misky vložíme vyrezaný vrchnák z konzervy. Pozor! Odrezaný s hladkými okrajmi. Po čase sme zistili, že nám takáto izolácia vyhovuje. Hlavne vtedy, ak vkladáme do svietnika len sviečku bez skleneného svietnika ako my teraz. Zasypeme kamienkami, ktoré sme dobre vyvarili v octovej vode kvôli dezinfekcii. Kamienky polejeme Vincentkou. Tak sa svietnik môže stať aj jednoduchým zvlchčovačom vzduchu. Potom už len meníme na svietniku v spodnej časti umelé či živé dekorácie podľa nálady.

   

 Ak nasypete na kamienky v spodnej časti svietnika suchú levanduľu na zdôraznenie vône levanduľovej sviečky, dávajte pozor pri doháraní sviečky, aby sa suché plody nechytili a nezačali horieť. 

Na jar sme robili svietniky takto: https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/1768-dekorujeme-jednoduche-svietniky