Námety na hranie sa, tvorenie, učenie sa s deťmi i dospelými s námetmi na Veľkú noc je dosť všade okolo nás. Pozrite sa aj na tie naše. Sú jednoduché a predsa krásne. 

S nami môžete tvoriť menej zručnými i viac zručnými rukami. S nami sa jednoducho nebudete nudiť. 

 

  

Jednoduchá dekorácia

Pred pár rokmi sme uplietli prvý veniez z brezy. Odvtedy robíme každý rok. Väčšinou darujeme, jeden vždy musíme mať. Dnes sme ho dekorovali len tak jednoducho. Spomienkami. Vajíčko, ktoré som háčkovala ozaj dávno, maľované vajíčko, ktoré si pamätá ešte moju vysokú školu a kurz maľovania kraslíc, zajačika, ktorého sme ukladali do machu, keď boli moje deti malé. 

Ako upliesť veniec z brezy.  https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/1268-pletieme-veniec-z-prutia 

Pohľadnice do obálky

Milujem pohľadnice posielané poštou. Sú také milé. Môžeme ich položiť na poličku a niekoľko týždňov z nich utierať prach.

 

Podľa šablóny (vykrajovačky na cesto) necháme z dúhových papierov vystrihnúť deťom vajíčka, ktoré pokreslíme tenkou čiernou fixkou a gélovými perami. Zo zeleného papiera veľkosti A5 prehnutím urobíme papier veľkosti A6. Na takto prehnutý papier prilepíme vystrihnuté a pokreslené vajíčka. Do vnútra môžeme napísať prianie, zabaliť do obálky a poslať. 

Prianie k Veľkej noci: https://www.kvety.sk/blahozelania-priania/velkonocne-priania-vinse/ 

Alebo môžeme pohľadnice dekorovať aj menej tradične. Napríklad bublinkovou fóliou. Proste sme jej zrazu mali dosť. Nuž sme použili.  Na pohľadnicu nakreslíme hlavičku a nožičky. Disperzným lepidlom nalepíme bublinkovú fóliu, ktorú pretrieme bielou akrylovou farbou alebo neriedenou temperkou. 

 

 

 Pri tvorení si môžete pomôcť aj našimi maľovánkami: https://www.dobre-napady.sk/omalovanky/velka-noc 

 Ako sme tvorili v minulosti?

https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/1199-tvorime-pred-velkou-nocou 

https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/1003-namety-na-pracovne-vyucovanie-7 

https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/868-hrame-sa-s-pedigom-pletieme-velkonocny-kosik