K tejto aktivite ma inšpirovala kolegyňa. Háčkuje svetrík pre barbie svojej vnučky. Budú sa cez prázdniny doma hrať. Tak podobne ako kedysi my s dcérou. Spomenula som si, čo všeličo som pre bábiky robievala ja. Dnes je v obchode už všeličo. Vtedy toho toľko nebolo a keď áno, potom fakt že nepeknej ružovej. Hoci práve ružová a čierna boli obľúbené farby mojej dcéry, táto ružová jej vôbec nesedela. Dnes si ukážeme ako urobiť leták na čítanie pre Kena a Barbie. Mám na mysli taký, čo nám hádžu do schránky.

Naskenujeme si leták vo forme jpg. Pospájame strany k sebe napríklad v Skicári. Roztvorte si dobre leták a pozrite sa ako k sebe sedia strany a ako Vám sedia v počítači. Vytlačíme a zlepíme. Vystrihneme a prehneme. Barbie môže čítať. Leták je po zlepení hrubší. Lepšie ho môžete uchytiť do rúk bábiky. 

     

Alebo pospájame a tlačíme obojstranne. Dávajte si však pozor ako otočíte list papiera v tlačiarni, aby Vám sadli na seba správne otočené strany. Potom vystrihneme, priložíme k sebe, zospinkujeme a prehneme. Môžeme nechať čítať Kenovi, čo je potrebné kúpiť. 

    

Že sa podarili?! A keby som to ešte urobila farebne, sú na nerozoznanie. Možno na budúce. 

 

Ako sme ich robili kedysi?

https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/1645-kedysi-sme-sa-hravali-s-babikami 

Iné doplnky

https://www.dobre-napady.sk/novinky/548-nabytok-pre-barbie 

https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/450-party-pre-barbie

https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/448-party-pre-barbie-2