Dnes sme si zobrali na mušku bezlepkové české pudingy v prášku, ktoré už dostanete kúpiť aj v lepších potravinách a a nemusíte ich hľadať v bioobchodoch či iných špecializovaných predajniach.

{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-pecieme/nogluten_puding1.png}

  

Na fotografii vidíte puding urobený podľa návodu na obale.  Ďalej vám ponúkneme pár obmien.

Vanilkový alebo aj kakaový puding vmiešame do 400 ml smotany na šľahanie a privedieme do varu. Uvaríme do pudingu požadovanej hustoty.Šľahačka je dosť sladká a tak vôbec nemusíte pridať cukor. 

Vanilkový prášok zmiešame 400 ml plnotučného mlieka a privedieme do varu. Varíme asi minútu za stáleho miešania. Odstavíme a vmiešame 2 polievkové lyžice medu a čajovú lyžičku masla. 

Vanilkový puding vsypeme do 500 ml rozmixovaných jahôd s 2 polievkovými lyžicami cukru a privedieme k varu. Za stáleho miešania povaríme do požadovanej hustoty. Môžete použiť aj jahodový pudingový prášok.

Kakaový pudingový prášok vymiešame so 400 ml smotany na šľahanie a privedieme k varu. Za stáleho miešania varíme do požadovanej hustoty. Pri odsatavení z plameňa postupne pridáme nalámané kúsky - asi 100 g - horkej čokolády a zľahka ich vmiešame.