Pečieme bezlepkovú bábovku

Ponúkam vám návod na jeden z mojich prvých bezlepkových receptov. Chutil aj ľuďom, čo nemusia držať túto diétu. Čo je výborné, keďže variť niekoľko druhov jedál naraz alebo denno denne je veľmi časovo náročné.

Príprava múčnej zmesi

Zmiešame si múky: 200 g ryžovej, 200 g polohrubej kukuričnej, 50 g zemiakového škrobu, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 2 polievkové lyžice nasekaných orechov, 2 polievkové lyžice nasekanej 80-percentnej horkej čokolády. Zmes vsypeme do misky, zakryjeme vrchnákom a dobre pretrepeme. Zmes sa premieša aj prevzdušní.
Ak si urobíte tejto zmesi viac, v miskách na obrázku si ju môžete polovákuovo uzavrieť a tak si ju môžete nechať uskladnenú aj pre ďalšie použitie.

Príprava vlhkej zmesi

Rozmiešame dobre 1 vajíčko, 1 čajovú lyžičku zmäknutého masla GHEE a 6 polievkových lyžíc medu. Potom pridáme 2 dl minerálky po lyžiciach a premiešame.

 

Nakoniec vmiešavame ručne po lyžiciach zmes, ktorú sme si pripravili v miske na začiatku. Vytvoríme cesto ako hustý puding. Ozaj jednoduché – zvládne to aj malá kuchárka.

Vlejeme do formy. Formy odporúčam používať silikónové. Nakoľko maslo pre túto dietu je drahé a tieto netreba vytierať. Vložíme do studenej rúry, nastavíme teplotu na 180°C a pečieme asi 60 minút. Po vybratí z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 10 minút odpočívať a až potom vyklopíme.

Ďalšie recepty nájdete: http://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/recepty/50-mucniky-bezlepkove