V tomto článku sme si zobrali na mušku zmes NOVALIM PROMIX PK na pečenie koláčov a zákuskov.

Upečieme si mrkvové mafiny, kávový korpus na tortu...

 

 

{SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-pecieme/mrkvove_mafiny1.jpg}

Mrkvové mafiny

2 žĺtky vymiešame s 2 polievkovými lyžicami medu a 2 polievkovými lyžicami rozpusteného masla a 4 kopcovitými lyžicami na jemno nastrúhanej mrkvy (prípadne aj šťavy, ktorá vznikne pri strúhaní). Pridáme asi 5 polievkových lyžíc zmesi NOVALIM PROMIX PK. Dobre premiesime. Malo by nám vzniknúť cesto hustoty hustého pudingu. A nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z 2 bielkov. Vlejeme do silikónových formičiek na mafiny a pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C asi 35 minút. Po vybratí silikónovej formy z rúry, necháme ju vychladnúť prikrytú utierkou asi pol hodiny a až potom vyklopíme na tanier. 

  

 Kávová torta

4 žĺtky vymiešame so 100 g brezového pomletého cukru do penista. Primiešame 2 polievkové lyžice vychladenej silnej kávy (vhodné je espreso ristretto) a 160 g zmesi. Nakoniec ručne vmiešame 160 g zmesi NOVALIM PK.
Vlejeme do tortovej formy zo silikónu a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme asi 40 minút. Vyberieme z rúry, necháme prikryté vychladnúť a až potom vyklopíme.
Môžeme vliať aj do klasickej tortovej formy, ktorú sme vytreli maslom a vysypali trochou zmesi. 

 

Rezance do polievky

Vajíčko rozklepneme a mierne osolíme. Rozhabarkujeme vidličkou. Postupne po lyžiciach vmiešame zmes a vytvoríme tak tuhšie cesto. Vyvaľkáme a necháme chvíľu obschnúť. Potom otočíme a znova vyvaľkáme na tenšie. Nakrájame a necháme vyschnúť. 
Rezance vhodíme do mierne vriacej polievky a varíme asi 5 minút. Potom prikryjeme pokrievkou a necháme dôjsť.