Dnes si prichystáme spolu s pánom kuchárom Romanom polotovar na výborné raňajky alebo aj obed.

 šéfkuchárUmytú husaciu pečienku uvaríme v husacej masti na strednej teplote. Pečienka musí byť úplne prikrytá v masti, ale masť nesmie veľmi byť nad povrchom pečienky. Proste akurát prikrytá.

 

Potom vyberieme pečienku a necháme stiecť. Nakrájame do misky a zalejeme výpekom. Necháme vychladnúť a potom stuhnúť v chladničke. Môžeme používať asi 3 mesiace.

 

 

hus

Na raňajky si potom natrieme tmavý chlieb masťou, položíme paradajku a syr.  Úplne na vrch položíme kúsky papriky. Zapečieme.

chlebíčka s husacou pečeňou

Ako obed môžeme podávať prehriatu pečienku so zemiakovou kašou a čerstvou zeleninou