Slovensko už 22-krát ožije Matematickým klokanom

Súťaž MATEMATICKÝ KLOKAN je ...

... najväčšia

Na Slovensku ju už riešilo viac ako milión žiakov. Celosvetovo sa vlani do súťaže zapojilo viac ako 6 miliónov žiakov v 78 krajinách na štyroch kontinentoch.

... medzinárodná

Každý rok si v ten istý marcový deň klokanisti sadnú do školských lavíc a riešia takmer rovnaké úlohy. Neľakajte sa. U nás sú testy v slovenčine, mení sa ich obťažnosť pre jednotlivé vekové kategórie.

... inšpiratívna

Klokan nie je len jednodňová matematická súťaž. Žiaci riešia úlohy aj na webe. Posielajú klokanovi kresbičky, básničky. Pripravujú projekty a prezentácie s riešením úloh. Žijú s ním proste celoročne. (fotografia zo SPŠE v Prešove).
A ak chcete vidieť ako sa zmestí do jeden miestnosti 65 000 odpoveďových hárkov, príďte na exkurziu do Talentídy, ako to urobili štvrtáci zo SZŠ na Bajkalskej ulici v Bratislave.

  

... pre všetkých

Do súťaže sa na Slovensku môžu zapojiť všetky školy a všetci žiaci od prváčikov až po maturantov. Na každého čakajú testy pre neho ušité. Piatak má iné úlohy ako maturant. Namiesto učebnicových vedomostí sú zamerané na použitie zdravého sedliackeho rozumu.

... hravá

Deti majú súťaž rady. Úlohy sa im zdajú veľmi hravé. Aj stránka klokana intenzívne žije. Žiaci sa s klokanom hrajú, počítajú s ním, aj sa ho môžu na čokoľvek spýtať. Dokonca sa z Klokana stal aj herec. Pozrite si jeho prvé video .

... opäť tu

Tento rok sa bude klokaniť vo štvrtok 21. marca.
Školy prihlasujú svojich žiakov do 8. februára.
Podrobné informácie o súťaži nájdete na www.matematickyklokan.sk.

Ukážky úloh:

Pre prvákov:



Pre tretiakov:                                                                                           Pre ôsmakov:

                      

 

Pre stredoškolákov: