Pletieme anjela z pedigu

Každý rok posledné obdobie pletieme zvončeky na stromček a potom ich rozdávame ako darčeky známym. Tento rok máme dosť zvončekov na náš stromček a tak sme trochu polistovali medzi našimi aktivitami. Hľadali sme čo by sme urobili. Našli sme fotografie ako sme pred asi dvomi rokmi robili bábiku z pedigu. Nuž tak sme ju trochu upravili a máme pekného anjelika.

Pletieme pedigom hrúbky 2,5 osnovné prúty a obpletanie pedigom hrúbky 2 zvonček výšly 8 cm. Zo striebornej bavlnky si urobíme vlásky, ktoré spolu s drevenou korálkou a krásnou tváričkou primajstrujeme k zvončeku, ktorý má predstavovať telo anjelika. Ruky urobíme len motaním pedigu hrúbky 2 a zauzlením na konci, čo má predstavovať dlaň. Nakoniec urobíme krídla, ktoré po vysušení tavnou pištoľou pripevníme k telu anjelika.

Hviezda z pedigu

 

Z prútia odrežeme šesť rovnakých kusov. Tri a tri spolu zviažeme tenkým plochým pedigom, ktorý sme ozaj dobre namočili, aby pri uzlení nepraskol. Potom trojuholníky prekrížime a zviažeme spolu, prípadne prekrížené časti trojuholníkov vyplníme rovnakým pedigom ako sme uzlili. Ak urobíme hviezdu veľkú môžeme ju dekorovať na stenu či dvere alebo okno.