Pripravujeme desiatu alebo olovrant

Kým máme trochu času počas dovolenky či aspoň víkendu je vhodné skúsiť s deťmi trochu variť-nevariť. Pripravíme si jednoduché zdravé jedlo. Kombinície, ktoré nie sú celkom bežné. Deti si ich však zamiľujú, lebo toto jedlo je aj zdravé, aj chutné a ešte aj krásne na pohľad až zrak prechádza.

Poďte teda s nami variť-nevariť, papať aj vdychovať rôzne vône či pozerať sa na krásne upravené tanieriky.

Nakrájame deťom na misku či tanierik ovocie či zeleninu alebo syry a kúsky chlebíkov. Potom už len s deťmi spolu tvoríme. Občas im vysvetlíme čo sa k sebe hodí, aby deti nekombinovali len farby, ale aj trochu chute.

Sladký špíz z banánu, medovky, mäty a červeného hrozna môže byť vynikajúcim doplnkom prestretého slávnostného stola aj dobrou desiatou či olovrantom. Špíz môžeme urobiť aj z jahody a banánu s bylinkami. Výborný špíz pripravíme aj kombiníciou marhule, banánu a medovky.

 

Špíz môžeme urobiť aj na slano. Čerstvý syr môžeme nakombinovať s bazalkou a šery paradajkou. Špíz môžeme nakombinovať aj z ementálu, uhorky a bazalky. Nám najviac chutí špíz z kozieho syra, bieleho hrozna a kúska celozrnného chleba.

Detské oči a podľa mojej skúsenosti aj mužské poteší krásne upravený chlebík s maslom či taveným syrom alebo bryndzou.

Ku dobrému jedlu si môžeme urobiť aj výbornú letnú limonádu https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-pecieme/1331-letne-limonady-a-napoje