Dnes budeme tvoriť hlavne z papiera, používať nožnice a lepidlo. Tvorenie odporúčame s prvákmi a druhákmi na výtvarnej výchove či v školskom klube. 

 

Zimné stromy

  

Na biely výkres nalepíme červený papier a naň svetlomodrý. Potom lepíme obdĺžniky nastrihané z notového papiera do tvaru stromu. Nakoniec nalepíme sneh z bieleho papiera. Môžeme dozdobiť vykrajovačkami vystrihnutými hviezdičkami alebo vtáčikmi. Takto polepený výkres je pevnejší a môžeme ho pekne aj zavesiť na stenu ako obrázok. 

          

Učíme vystrihovať symetrické tvary. Na prehnutý papier si nakreslíme podľa šablóny polovicu stromu. Vystrihneme a papier otvoríme. Stromy nalepíme na zelený alebo sivý papier a prelepíme rozetkami. Môžeme dolepiť vystrihovačkami vystrihnuté hviezdičky alebo vločky.

 

Vločky

Najprv si vystrihneme z bieleho papiera štvorec, ktorý poskladáme podľa vodorovnej osi, zvislej osi aj uhlopriečne. Potom povystrihujeme otvory a papier otvoríme. Vynikajúce na tvorenie v druhej triede, kedy sa s deťmi učíme osovú súmernosť - zrkadlenie.

   

 

 Ľadový medveď

Jednoduchý obrázok na stenu v detskej izbe.  Výkres namaľujeme modrou vodovou farbou. Kým vyschne, nastriháme si z iného výkresu diely macka, na hlavu nakreslíme oči a ňufáčik. Vystrihneme si aj obdĺžniky, pomocou ktorých budeme vytvárať dojem 3D maca.