Menovky k darčekom

Viete koľko stoja v obchode? Urobte si spolu s nami také jednoduché papierové. Také naše - vaše. Také, ktoré si každý rád odloží. Dieťa tak naučíte dopracovať niečo do detailov a vlastnými rukami, použiť svoju fantáziu a svoje nápady.  

So staršími deťmi 

Potrebujeme: červený tvrdý papier, biely tenký papier, nožnice, ceruzku, lepidlo, dierkovač, formičku na vykrajovanie cesta v tvare srdca

Vystrihneme si srdce z tenkého papiera. Vyrežeme z červeného tvrdého papiera obdĺžnik s rozmermi 12 cm x 6 cm. Prehneme ho podľa osi dlhšej strany. Môžeme srdiečko len tak nalepiť na vrchnú časť kartičky. 

   

Môžeme srdce však aj mierne poskladať a ponastrihovať, aby sme získali dojem krajky a nalepiť ho tak na vrch kartičky. Do vnútra kartičky vlepíme štvorec z bieleho papiera s rozmermi 5 cm x 5 cm.  Potom urobíme dierkovačom dierku, cez ktorú môžeme kartičku priviazať k darčeku.

    

 

 

Už môžeme napísať blahoželanie či menovku, priviazať ku darčeku alebo kvetom. 

 

S mladšími deťmi

Potrebujeme: tvrdé farebné papiere, mäkké farebné papiere, nožnice, vykrajovačky na papier, lepidlo na papier, gélové perá

Vystrihneme z tvrdého papiera štvorce 6 cm x 6 cm. Z jednej strany polepíme, prípadne pokreslíme gélovými perami obrázky. Z druhej strany nalepíme na stred biely papier v tvare štvorca s rozmermi 5 cm x 5 cm, na ktorý môžeme napísať prianie či len meno obdarovaného. Dierkovačom urobíme dierku, aby sme bavlnkou vedeli kartičku prichytiť ku darčeku či kytici.