Tvoríme z farebných papierov

Je leto, tak budeme tvoriť z farebných papierov pestré kvety a húseničky. Budeme strihať papiere, lepiť a dokresľovať. Tvorenie odporúčame so škôlkárom a asi najviac s predškolákom. Počas horúceho obeda, ak nei ste pri vode, je to výborná zábava. Poďme na to!

Húsenička

 

Obdĺžnikové farebné papiere - my sme rozstrihali poznámkové papieriky - prestrihneme na polovicu, aby sme vytvorili obdĺžnik. Obdĺžnik by mal byť dvakrát dlhší ako širší. Okolo prsta omotáme a zlepá´íme tak, aby sme vytvorili valec. Valce k sebe prilepíme podľa farieb ako chceme. Dĺžku húsenice môžete tiež zvoliť. Dolepíme tykadlá, dokréslíme tváričku. Môžeme prilepiť na papierový list či konár. 

Naposledy sme si urobili súťaž, že kto vytvorí dlhšiu húseničku. 

 

Kvety s cukríkom

 

Okolo špajle lepiacou páskou oblepíme cukrík. Zo spodu špajle potom potiahneme a oblepíme dva či tri kruhy s rôznym priemerom a prilepíme. Nakoniec namaľujeme špajlu alebo oblepíme papierom. Prípadne dorobíme lístok. 

Podobne so strašími žiakmi sme robili maky a kvety z hubiek na umývanie riadu. https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi/1671-vyrabame-kvety 

 

Kvety zo škrupiniek pistácii

Na tmavž´´ý tvrdý papier si namaľujeme stonky zelenou farbou. Škrupinky z pistácii, môžu byť aj z lieskovcov si dobre umyjeme a vysušíme. Potom ich namaľujeme neriedenou temperovou farbou. Vysušené škrupinky prilepíme na stonky pomocou disperzného lepidla.

 

Alebo ako sme robili kvety na jar 

images/clanky/tvorime-s-detmi/leto/flower04.jpg 

 

Maľovánky 

https://www.dobre-napady.sk/omalovanky/rastliny 

https://www.dobre-napady.sk/omalovanky/zvierata