Ako zabrániť dverám, aby po otvorení vrážali do steny

Prerábame byt. Vymenili sme vchodové dvere. No a sú trochu širšie, trochu ťažšie. Po otvorení musíme stále dávať pozor, aby sme nimi neudreli novo vymaľovanú stenu a neurobili si zase otlačok na stene. Čo s tým? Musíme si urobiť zábranu. Akú? Máme niekoľko možností. Kúpiť v obchode navŕtať do kachličky na správne miesto.

Alebo kúpiť drevený či kovový trojboký hranol a priložiť ho správnym smerom k stene za dverami. My sme sa rozhodli inak. Nechceli sme vŕtať kachličku a s hranolom máme zlé skúsenosti. Predošlé dvere nám zo spodu poškodil. 

Čo sme teda urobili? Uháčkovali sme si zábranu. Niečo podobné guli. 

Nastriháme si dve tričká veľkosti M na pásy široké 1,5 cm a zoberieme háčik č. 6.

 

 V magickom oku urobíme 6 krátkych stĺpikov. V prvom okruhu urobíme 12 - teda v každom očku po dva. V druhom okruhu urobíme 18 krátkych stĺpikov - teda v prvom očku jeden, v druhom dva, v treťom jeden, v štvrtom dva... V nasledujúcom okruhu urobíme 24 krátkych stĺpikov a v poslednom okruhu 30 krátkych stĺpikov. Potom už urobíme 6 - 7 okruhov bez pridávania očiek. 

 

Povkladáme nenastrihané zvyšky triečiek a začneme uzatvárať. Teda uberať očká, lenže opačne ako sme pridávali. 

 

Môžeme dorobiť ucho. Guľa je dosť ťažká, aj keď sa to nezdá. Naukladali sme viac tričiek. Mala by dvere udržať. Pomocou ucha ju lepšie môžeme posúvať. Ak sa zašpiní, môžeme hodiť do pračky a vyprať. 

P. S. : Dcéra skonštatovala, že keby som urobila dve uši a vyšila oči, bol by to pekný zajačik. Možno na budúce.