Podložka pod horúce

Áno, aj dnes budeme háčkovať z nastrihaných tričiek. Z niektorých sme strihali aj dlhé rukávy. Nie všetky sa nám podarilo nastrihať pekne rovno a dosiahnúť rovnakú šírku priadze. Dnes sa pokúsime háčkovať z tenšie nastrihanej priadze, priadze, ktorá nemá pružnosť. Budeme dáčkovať podložku pod horúce hrnce so vzorom kvetu. 

Potrebujeme tričkovinu nastrihanú na hrúbku 1 cm a háčik č. 8. 

   

Urobíme si 6 retiazkových očiek, ktoré stiahneme do kruhu pomocou pevného oka. Urobíme si jedno retiazkové očko, aby sme sa dostali na výšku krátkeho stĺpika a teraz urobíme okolo krúžku 6 krátkych stĺpikov. Na konci okruh uzavrieme pevným okom. Pomocou 6-tich retiazkových očiek a pevného oka v každom druhom očku z predošlého okruhu háškovania, urobíme okvetné lístky. okolo každého okvetného lístku urobíme 5 krátkych stĺpikov. dostaneme tak akýsi kvet. 

   

po uzavretí okruhu pevným okom urobíme krátky stĺpik, aby sme sa dostali na výšku krátkeho stĺpika. Obháčkujeme okolo krátkymi stĺpikmi, pričom v strede okvetného lístka urobíme v jednom očku dva stĺpiky. okruh zase uzavrieme pevným okom. ak chceme háčkovať širšiu podložku, postupujeme rovnako ako v predošlom okruhu. odporúčame posledný okruh urobiť trochu voľnejšie pevnými okami, aby podložka lepšie držala tvar.