Ľahký obed

či desiata v modernejšom štýle. Občas máme chuť na niečo ľahké či iné ako sa varievalo u nás. Je dobré urobiť aj zmenu. Veď aj chute sa menia nielen počas života, aj podľa ročného obdobia. Hoci toto jedlo by sa skôr hodilo na jar či v lete. V lete sme naozaj túto rolku robili a vždy pridali zeleninu podľa toho, čo sme mali v debničkách. 

Odporúčame mrkvu, pór, šalátovú uhorku, kaleráb, pažítku, lososa, varené hovädzie mäso. 

 

Prichystáme si zeleninu. Nakrájame ju na tenké plátky - alebo našúpeme škrabkou na zemiaky. Môžeme všaj aj na veľmi tenké rezance. Lososa si nakrájame na menšie kúsky a sparíme nad parou asi tri minúty. Ryžový papier namočíme do studenej vody, aby zmäkol. Zeleninu s lososom zabalíme do papiera.

  

Do pekáčika naukladáme tenké plátky masla, ktoré jemne osolíme. pri ukladaní roliek do pekáčika dávame pozor, aby sa nedotýkali. Mohli by sa zlepiť. Rolky potrieme rozpusteným maslom. Prikryjeme a pri 200 °C zapečieme 10 minút. Podávame s vareným zemiakom alebo len tak.